Akce a novinky, Akce, Zprávy, visual-communication

Antalis Interior Design Award, nový ročník 2022!

S potěšením oznamujeme vyhlášení třetího ročníku soutěže Antalis Interior Design Award. Tato soutěž zaměřená na kreativní tvůrce interiérů bude zahájena 1. října 2022.

AIDA

První dva ročníky soutěže Antalis Interior Design Award v roce 2017 a 2019 zaznamenaly velký úspěch. Do soutěže se přihlásilo téměř 800 projektů z více než 29 zemí. Webové stránky Antalis Interior Design Award navštívilo 61 000 návštěvníků a soutěž se těšila významnému zviditelnění v médiích a na sociálních sítích.

Od 1. října 2022 do 31. ledna 2023 mohou interiéroví designéři, architekti, tiskaři, dekoratéři a všichni kreativní tvůrci přihlašovat své projekty realizace interiérů s použitím alespoň jednoho výrobku zakoupeného u společnosti Antalis. Nejkrásnější projekty pak budou představeny porotě složené z významných zástupců světové designové scény.

Jednoduchá a rychlá online registrace

Přihlášky je možno podávat online na stránkách AntalisInteriorDesignAward.com od 1. října 2022 do 31. ledna 2023. Všechny přihlášené projekty budou přístupné v galerii. Účastníci tak mají přehled po celou dobu soutěže.

Cílem soutěže Antalis Interior Design Award je podporovat novátorství a kreativitu

Tato soutěž je skutečnou přehlídkou kreativity. Jako v předchozích ročnících i letos si klade za cíl stát se platformou pro podporu novátorských a kreativních projektů z celé Evropy i mimo ni.

Soutěž je určena především kreativním tvůrcům, které se nebojí dát volný průchod svému uměleckému cítění.

 

Dokončené projekty

Sugamour

Miranda Design Solutions – Lithuania 

 

Soutěž ocení nejlepší dokončené nebo probíhající projekty od konce předchozího ročníku (1. února 2020) do konce soutěže (31. ledna 2023). Autoři (architekti, designéři, tiskaři, tvůrci reklam) mohou soutěžit v jedné nebo více z následujících pěti kategorií: Pohostinství, Maloobchod, Kancelář, Domov a Veřejná budova.

 

Tři zvláštní ceny

Soutěž Antalis Design Award usiluje o propagaci kreativity s využitím různých produktů, které odrážejí současné trendy. Soutěž tak byla doplněna o tři nové ceny: "Zvláštní cena za interiérové fólie" a "Zvláštní cena za okenní fólie".

O jednu nebo obě tyto ceny se mohou ucházet i účastníci, kteří používají dekorativní samolepicí fólie Coala na zdi nebo okna. Společnost Antalis se navíc snaží vycházet vstříc rostoucí poptávce trhu po udržitelných řešeních a recyklovatelných materiálech, a proto nabízí také odpovědná řešení.

Účastníci, kteří chtějí získat "Zvláštní cenu za udržitelnost", mohou použít některý z ekologicky šetrných výrobků s více než dvěma hvězdičkami podle systému Antalis Green Star.

 

Cena za originální vzor

Cena za originální vzor je určena všem kreativním tvůrcům (ilustrátorům a designérům, výtvarným umělcům, studentům výtvarných oborů...). Cena bude udělena dvěma výhercům. Každému výherci bude nabídnuto vytištění jeho originálního vzoru na médium Coala dle vlastního výběru, které zhmotní jejich dílo.

 

3D projekty na čistém modelu – jídelna

Autorům a studentům, kteří nemají žádný dokončený nebo probíhající projekt k přihlášení do soutěže, dává společnost Antalis k dispozici čisté 3D modely, které mohou přetvořit pomocí řešení z řady Coala. Pro tento nový ročník soutěže bylo vybráno téma jídelna.

 

3D projects on a white model - Canteen

 

Dvanáct vítězů bude vyhlášeno v březnu 2023 a ceny obdrží na slavnostním předávání cen, na které budou pozváni 30. března do Paříže. Dostane se jim rozsáhlé medializace a zviditelnění v galerii společnosti Antalis, na webových stránkách soutěže, na sociálních sítích, na webových stránkách společnosti Antalis a na mezinárodních veletrzích a zákaznických akcích v Evropě i mimo Evropu.

O porotě soutěže Antalis Interior Design Award

Všechny projekty budou předloženy mezinárodní porotě složené z 10 světově uznávaných představitelů designu z evropských zemí.

 

  • Spojené království, Grant Dudson, Creative Director @Chorus
  • Polsko, Paweł Brodzik, Managing Director, Tetris
  • Francie, Julien REIBELL, CEO Altavia Pallas 
  • Litva, Rūta Bužinskaite, spolumajitelka Blank Page, návrhářka interiérů, lektorka
  • Německo, Corinna Kretschmar-Joehnk, zakladatelka & partnerka, JOI-Design Innenarchitekten
  • Maďarsko, Andrea Hegedűs, vyučující na Budapest Metropolitan University, umělecká ředitelka, Textile and Fabric Design
  • Rumunsko, Laura Pietrusel, architektka interiérů & držitelka ceny Antalis Interior design Award 2020
  • Norsko, Linda Steen, AS Scenario interiørarkitekter MNIL
  • Česká republika, Radek Váňa, vydavatel architektonického magazínu ARCHIZOOM
  • Mezinárodní scéna, Bittor Sanchez-Monasterio, ACCOR HOTELS Global Vice President Design Economy & Midscale Brands