Vinylová autofólie, určená pro polep karoserie vozů, je jako druhá kůže. Polepení vozidla představuje efektivní způsob propagace vašeho podnikání, komunikace značky, produktů, služeb či pořádaných akcí. Každému vozidlu můžete dát nový život! Dekorovat lze všechny typy vozů, od osobních automobilů přes dodávky, autobusy, kamiony, vlaky, motocykly až po sněžné a vodní skútry či lodě…

Vinylová autofólie, určená pro polep karoserie vozů, je jako druhá kůže. Polepení vozidla představuje efektivní způsob propagace vašeho podnikání, komunikace značky, produktů, služeb či pořádaných akcí. Každému vozidlu můžete dát nový život! Dekorovat lze všechny typy vozů, od osobních automobilů přes dodávky, autobusy, kamiony, vlaky, motocykly až po sněžné a vodní skútry či lodě…

arlon-mini10.jpg

mini-wrapping.jpg

Polepení vozidla vinylovou fólií představuje snadnou cestu, jak dát autu nový vzhled, barvu nebo dokonce i aktuálně velmi moderní matný povrch. Co se týká barev, stylů a designů, můžete vybírat z nekonečného množství možností. Víte, že fólie na auto vyjde levněji než jeho přelakování? Polepení stojí za zvážení u firemních automobilů, která jsou používaná několik let.

 

Jaké krytí potřebujete: vyřezávané samolepky, částečný polep nebo celopolep?

Existuje více druhů autofólií - můžete jimi polepit celé auto, nebo jen jeho část. Wrap fólie jsou primárně navrženy tak, aby dobře přilnuly a šly dobře odstranit pouze z továrně lakovaných dílů automobilů.

 

První možností je vyřezávaná samolepka. Tento typ grafiky na vozidla využívá řezaný vinyl.

Vyřezávané vynilové samolepky nejsou potištěné, ale dodávají se v rolích plných barev, které lze kombinovat a vytvořit tak vícebarevnou grafiku.

Ve srovnání s tištěnou automobilovou grafikou, kdy je bílý vinyl potištěn inkoustem, jsou zde pigmenty zapuštěny přímo do vinylu, takže si polep zachová životnost přes 10 let!

wrapping-mini-03.jpg

wrapping-mini-04.jpg

Další možností je vyřezávaná potištěná grafika nebo částečný polep. U této grafiky zůstává částečně viditelný i původní lak vozidla. Vyřezávaná tištěná grafika je jako samolepka, ale kromě role bílého vinylu, na který budete tisknout, potřebujete ještě vrchní vrstvu, která tisk ochrání. Tento postup umožňuje využití přechodů a vlastních barev bez nutnosti registrace více jednobarevných vinylových vrstev.

Na druhou stranu, částečný polep vyžaduje méně řezání, maskování a přenosu grafiky. Na vozidlo se nanáší velký arch potištěného a laminovaného vinylu.

Další možností je celopolep. Někdy se za celopolep označuje pouze takové polepení, kdy jsou vinylem pokryty všechny vnější části vozidla. Někdy je však za celopolep považován i polep, kdy zůstane nepokrytá střecha, nárazník, kliky a další malé díly.

Celopolepem je tedy myšleno takové pokrytí, které je minimálně přes 90 % „polepitelné“ plochy vozidla.

Hůře přilnavé povrchy, jako nelakovaný texturovaný plast na náraznících, boční ochranné lišty, kliky od dveří či zrcátka, vyžadují speciální fólie.

full-wrap.jpg (Car wrapping, mechanic with squeegee installs film)

Které materiály se používají pro polepení vozidel?

Antalis nabízí škálu prémiových fólií prověřených značek Arlon a MacTac. U vinylových fólií můžete vybírat mezi litým nebo kalandrovaným vinylem. Výběrem správné fólie zefektivníte instalaci, a ušetříte tak svůj čas i peníze. Specifické vinyly určené k aplikaci polepů vozidel jsou navrženy tak, aby instalaci zvládla jedna osoba a bylo možné je odstranit beze zbytků lepidla.

 

Jak dlouho polepení vozu vydrží?

To se liší v závislosti na několika faktorech, jako je například typ použitého vinylu, kvalita zpracování či každodenní údržba vozu. Obecně lze říci, že polep vozidla vydrží zhruba 5 až 7 let.

 

Jak dlouho polepení vozu trvá?

Polepení trvá minimálně 2 dny v závislosti na velikosti vozidla a obtížnosti polepu. Den před začátkem aplikace fólie a den po jejím dokončení by mělo být auto odstaveno, aby se fólie usadila. Měli byste tedy počítat, že vůz nebudete mít k dispozici čtyři dny.

Grafika vozidla: další efektivní způsob, jak zaujmout pozornost kolemjdoucích zákazníků

 

Personalizujte své vozidlo a propagujte svoji značku pomocí nápisů a vlastní grafiky.  Použitím vinylové grafiky můžete vytvořit ucelený, profesionální a osobitý vzhled svého vozového parku za atraktivní cenu. Vaši zákazníci vaše vozy okamžitě poznají.

Výběr materiálu pro potisk je zásadní a zajistí, že vaše sdělení bude vypadat perfektně po celou dobu životnosti grafiky. Fólii vybírejte podle účelu použití.

Jednoduchá loga nebo kontaktní údaje obvykle vyžadují řezané vinylové nebo samolepicí fólie, zatímco barevné obrázky po celé délce vozidla vyžadují wrap polepové fólie.

Chcete-li maximalizovat denní a noční viditelnost, zahrňte do své grafiky poutavé potisknutelné reflexní fólie.